Известие

Collapse
No announcement yet.

С какъв размер гуми и джанти ще си карате 156 те зимата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 195/65/15 Debica Frigo 2 (btw Kirilizatora na foruma ne mi raboti)
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
    sigpic

Comment

• Работи, зависи от браузъра.
      Примерно на хрома не се явява, с ИЕ работи (в момента го пробвам)

По темата - карам зимата с 195/65/15. Предпочитам да е по-висока.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        Разлика има, нали карам с тия 2 размера, 1 см широчина и височина уж не е нищо, ама те на има разлика.
        Като сложа зимните мога да потегля плавно с много по-малко газ, за сметка на това по-лесно превъртат дори на сухо (дали е само от размера или от различната смес не знам)... и 2 та комплекта са над средно ниво като качество.
        Патешкото ходене на задницата със зимните е по-осезаемо, но преминаването през неравности е по-меко.

На 17" те проблема не им е във широчината, а във височината (на борда на гумата), като се завреш няколко пъти в маскирани от киша/сняг/вода дупки и проличава много хубаво.
        Има и един фактор - цена, 205 на зимни се оказа с 20% по-скъп от 195... и 5% при летните (а сега де), за разликата 15"-17" отиваме един клас нагоре като качество на гумите.

На тая комбинация (сняг в/у лед) няколко пъти изпълзявах със зимните пред нас (усойна уличка пред блока, от както се заледи, не се размрази 2 месеца и си валеше отгоре), имах проблем само веднъж - коловза от лед в средата на уличката беше станал толкова голям, че направих кантар (тая кола със 195 те има 15 сантиметра отдолу... поне на теория).
        Да за съжаление 205/60/15 са труден и скъп размер за зимни..... Цените няма смисъл да ги коментираме!

Просто споделям впечатления...... Всеки сам си прави избора за себе си....

И за съжаление там където живея понятието "улица" е доста пресилено, имам 400м. макадам докато стигна до улицата.....
        Като падне мноооо сняг просто не карам няколко дни, ко да се прай.....
        Май ми е време за ЖИП...
        Attached Files
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

• Здравейте колеги, трябва да купувам зимни гуми не бих отказал второ мнение по въпроса.
          Харесах това моделче - HANKOOK 185/65R15 Winter i*cept W442 4PR 88T, но се чудя дали да взема 185 или 195. 195-ците има по-лоши статистики, но като цяло се изкушавам за по-широки гуми. В крайна сметка кое смятате, че е по-добрият размер за 156-чката?

Comment

• И аз да попитам. Някакви мнения за Dayton dw510 - 195/65/15 или Debica Frigo 2 195/65/15. Разликата в цената между двете не е голяма. Кои да взема за 147-цата?
            Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

• Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
              И аз да попитам. Някакви мнения за Dayton dw510 - 195/65/15 или Debica Frigo 2 195/65/15. Разликата в цената между двете не е голяма. Кои да взема за 147-цата?
              Аз моите гуми ги купувам по това , коя шарка ме кефи повече .
              Alfa Romeo 1.8 TS `98
              sigpic

Comment

• Труден е избора на гумите от висок клас, при най-евтиния клас взимаш каквото има на място, поне според мен - и да го мислиш и да не го мислиш, купуваш едни от най-евтините, които се предлагат - не можеш да очакваш разлика от земята до небето между тях...
                Аз от познати гумаджии чувам, че в момента "Гиславед" са хита в смисъл, че по цена са си в ниския клас, но като качество уж били доста над него... Ще видим, взех две нови такива да пробваме, ама за всеки случй си взех и две истински континенталки с надписи "Континентал" (понеже Гиславед се рекламират като произвеждани от групата Континентал)...

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                  Труден е избора на гумите от висок клас, при най-евтиния клас взимаш каквото има на място, поне според мен - и да го мислиш и да не го мислиш, купуваш едни от най-евтините, които се предлагат - не можеш да очакваш разлика от земята до небето между тях...
                  Аз от познати гумаджии чувам, че в момента "Гиславед" са хита в смисъл, че по цена са си в ниския клас, но като качество уж били доста над него... Ще видим, взех две нови такива да пробваме, ама за всеки случй си взех и две истински континенталки с надписи "Континентал" (понеже Гиславед се рекламират като произвеждани от групата Континентал)...
                  И аз чух доста добри думи за Гиславед, но имаше Континентал TS 850 с 20лв. по-скъпи от Гиславед, и предпочетох Континентал-а.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                  Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                  Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                  Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

• От моя опит с гуми (особено зимни), голямо значение има и това, къде са произведени - карал съм Фулда Кристал Монтеро 2 на 2 различни коли, които се караха еднакво... И на двете коли чисто нови комплекти, купени от едно място, едните произведени в Турция, другите във Франция...
                    На края на втората им зима, едните имаха вид все едно са тройно по-влачени от другите... Познайте кои дадоха фира по-бързо...
                    Мисълта ми е, че нещо такова може да накара по-скъпа марка гума да струва колкото по-евтина и накрая качеството им да е еднакво...

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                      От моя опит с гуми (особено зимни), голямо значение има и това, къде са произведени - карал съм Фулда Кристал Монтеро 2 на 2 различни коли, които се караха еднакво... И на двете коли чисто нови комплекти, купени от едно място, едните произведени в Турция, другите във Франция...
                      На края на втората им зима, едните имаха вид все едно са тройно по-влачени от другите... Познайте кои дадоха фира по-бързо...
                      Мисълта ми е, че нещо такова може да накара по-скъпа марка гума да струва колкото по-евтина и накрая качеството им да е еднакво...
                      Дано да бъдеш разбран правилно, приятелю,,,,,,,,,,,,,,,,
                      ,,,,че нещо ми е мъка като се зачета във форума напоследък,,,
                      Last edited by undy; d.m.y г., 02:02.
                      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Аз съм с 205/55/16 и зимни и летни и никога не съм забелязал да опират някъде, трета зима ще карам с такъв размер. Добре се представят,като се има предвид ,че зимата ги качвам по доста голям баир за към вкъщи,за сега не са ме излагали.
                        Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp

Comment

• 205/55/16 - Доволен съм

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

• Предни зимни 195/55/16" дот 09 задни летни 205/55/16" дот 08 ..
                            Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

• колеги като сме заговори ли за гуми някой пробвал ли е да сложи 205/65/15 защото ги имам в добро състояние а ме е страх да не опират имате ли идея дали ще опират на 156-ца. Мерси предварително
                              1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

• Първоначално публикувано от angel_1987 Покажи съобщение
                                колеги като сме заговори ли за гуми някой пробвал ли е да сложи 205/65/15 защото ги имам в добро състояние а ме е страх да не опират имате ли идея дали ще опират на 156-ца. Мерси предварително
                                Слагай смело. Все пак да знаеш че с 4ма души с висока скорост през бабуни - задните позажулват в калобраната.
                                Alfa 156 2.0 - ех,
                                Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                                Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                                Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Working...
                                X